Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crveni meteoalarm: Temperature do 40 stepeni

vrucina

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano i vrlo vruće. Poslije podne i prema večernjim satima uz umjeren razvoj oblačnosti u Bosni će uvjetovat kratkotrajne lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu od 22 do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 40 stepeni.meteoalarm-subota

U Sarajevu sunčano vrijeme, poslije podne uz umjeren razvoj oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 19, a najviša dnevna oko 37 stupnjeva.

Za veći dio BiH upaljen je crveni meteoalarm.

“Vrijeme je izuzetno opasno. Veoma intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na vanredne mjere’, navodi se u upozorenju Meteoalarma.

Još toplije vrijeme očekuje nas u nedjelju.

meteoalarm-nedjelja

U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano i vrlo vruće. U noći na ponedjeljak u Bosni su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi, a moguća je i grmljavina. Vjetar umjerene jačne istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu od 22 do 26, a najviša dnevna temperatura od 34 do 41 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.