Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik NSRS

Čubrilović: O pismu Inzka izjasniće se rukovodstvo i šefovi klubova poslanika u NS RS

Nedeljko-Cubrilovic-NSRS

Inzko je uputio pismo predsjedniku NS RS i predsjednicima svih klubova u ovom entitetskom zakonodavnom tijelu u kojem traži da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je Narodna Skupština dodijelila osobama osuđenim za ratne zločine

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS) zaprimio je danas, pismo visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka, koje je upućeno predsjedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika, a u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada NS RS, naveo je Nedjeljko Čubrilović, predsjednik NS RS.

“Riječ je o poveljama koje su dodijeljene pojedincima, institucijama i međunarodnim organizacijama zaslužnima za rad NS RS. Navedene povelje dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice postojanja i rada NS RS, kao ad hok tijelo, koje su činili svi dosadašnji predsjednici NS, rukovodstvo Devetog saziva i šefovi klubova poslanika tog saziva”, kazao je Čubrilović.

Dodao je da će se o navedenom pismu izjasniti rukovodstvo i šefovi klubova poslanika u aktuelnom sazivu NS RS kojima je upućeno pismo visokog predstavnika u BiH.

Inzko je uputio pismo predsjedniku NS RS i predsjednicima svih klubova u ovom entitetskom zakonodavnom tijelu u kojem traži da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je Narodna Skupština dodijelila osobama osuđenim za ratne zločine.