Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BHRT

Ćudić o odnosima u BH bloku: Komšić je otkazao prethodna tri sastanka

intervju_jedan07032019

Intervju „Jedan“ na programu je od 21.00 sat na BHT1

Saradnja članica BH bloka u Federalnom parlamentu je dobra, međusobno se pomažemo i bićemo podrška dvjema članicama bloka SDP-u BiH i DF-u u ostvarivanju njihovih ciljeva, ocjenjuje potpredsjednica Naše stranke i zastupnica u Federalnom parlamentu Sabina Ćudić. BH blok, koji čine Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka i Demokratska fronta, kao ideja je nastao prije šest mjeseci, ali nije došlo do formaliziranja odnosa.

„Prethodna tri sastanka koja smo inicirali otkazao je gospodin Željko Komšić (predsjednik Demokratske fronte). Naravno, njegova funkcija, ima itekako puno obaveza, puno protokolarnih obaveza, i razumijem da nije imao vremena, ali to znači, ako je nešto tri puta otkazano, naredni sastanak mora doći na inicijativu onoga koji je te sastanke u posljednji momenat otkazao. Itekako smo voljni i spremni da sjednemo za sto i da to uradimo, ali ovaj put poziv mora doći od gospodina Komšića“.

„SDA nije morala glasati za delegate SNSD-a i HDZ-a“

Potpredsjednica Naše stranke tvrdi da se stalno provlači pitanje „da li mi izjednačavamo SDA sa HDZ-om BiH i SNSD-om“, i ocjenjuje da nije probosanski glasati u Domu naroda Federalnog parlamenta za HDZ i SNSD.

„Stalno se provlači pitanje da li mi izjednačavamo SDA sa HDZ-om BiH i SNSD-om? Ne, niti poredimo, niti izjednačavamo. Ali, ono što tražimo jeste, da na terenu dokažu da nisu partneri. SDA nije morala, podvlačim, nije morala, podići ruke za delegate HDZ-a i SNSD-a u Federalnom Domu naroda i osigurati većinu u državnom Domu naroda. To su ipak učinili“.

U Intervjuu „Jedan“ potpredsjednica Naše stranke i zastupnica u Federalnom parlamentu Sabina Ćudić, odgovara na pitanja građana i govori o evropskim i NATO integracijama BiH, korupciji, stanju u pravosuđu, inicijativama u Federalnom parlamentu…

Intervju „Jedan“ je na programu od 21.00 sat na BHT1.