Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Curić: Kvalitetna ponuda osigurava konkurentnost Studentskog centra Sarajevo

BiH

studentski cewntar sarajevo3

Kraj prošle školske godine tj. prva polovica kalendarske godine, završena je uspješno i studenati su zadovoljni kontinuiranim aktivnostima na poboljšanju uvjeta života, kao i boravka u studentskim domovima, rekao je direktor Studentskog centra Sarajevo Tarik Curić u razgovoru za Fenu.

Istaknuo je i da je nastavljena financijska konsolidacija poslovanja Centra, što je osiguralo redovno servisiranje zatečenih obaveza i dugovanja, kako prema državi tako i prema dobavljačima.

Kaže da je, također, uspostavljena relativno dobra i kontinuirana saradnja s kantonima iz kojih dolaze studenti.

– Izuzetak je Unsko-sanski kanton s dugom, po tom osnovu, od gotovo 300 hiljada KM – kazao je Curić.

On naglašava da su postignuti rezultati direktno utjecali na broj studenata koji su se prijavili za smještaj u novoj akademskoj godini. Dosad se, kaže, prijavilo više od 1.400 studenata.

Postignuti financijski rezultati direktno su, podsjeća Curić, utjecali i na pripremne radove tokom ljetne pauze. Tako su, uz redovne aktivnosti održavanja, detaljnog krečenja i čišćenja svih objekata i prostorija, nabavili dušeke i jastuke, kao i posteljinu.

– Tokom ljetne pauze, u studentskom domu Nedžarići i studentskom naselju Bjelave adaptirane su kuhinje. To će direktno utjecati na daljnje poboljšanje kvalitete obroka i dodatno skratiti vrijeme za pripremu 2.600 obroka dnevno. Pri tome je značajno da se studentima u dnevnoj ponudi servira 15 do 20 različitih jela – naglasio je.

Direktor Curić smatra da upravo takva ponuda ishrane, uz kvalitetu smještaja koja se kontinuirano unapređuje, osigurava konkurentnost Studentskog centra Sarajevo u odnosu na druge institucije koje nude slične usluge.

– Uz povoljan razmjer cijena smještaja i ishrane i kvalitete, nesporno je da studenti još uvijek daju prednost JU Studentski centar Sarajevo – istaknuo je direktor Tarik Curić.