Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednica RS-a

Cvijanović: BiH niko ne tretira kao ozbiljnu zemlju

zeljka cvijanovic

Ona je rekla da od sastanka u Berlinu nema posebna očekivanja

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je očigledno da na evropskom nivou BiH niko ne tretira kao ozbiljnu zemlju, jer da je tako onda bi na samitu u Berlinu učestvovala jedina institucija koja je konstituisana na zajedničkom nivou, a to je Predsjedništvo BiH.

Cvijanović je naglasila da drugim evropskim vođama situaciju u BiH ne treba da objašnjava predsjedavajući Vijeća ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.

Ona je rekla novinarima u Banjoj Luci da bi kredibilitet da u Briselu na relevantan način priča o budućim potezima imao predsjedavajući novog saziva Vijeća ministara, ali taj saziv ne može da bude formiran zbog opstrukcija.

Šokantana snimak na kojem krimos šamara i davi konobara u Banjoj Luci (VIDEO)

“Neko ko je odlazeći dobija priliku za učešće, ali mene to ne iznenađuje. Mnogo je takvih primjera. Ono što se može konstatovati jeste da BiH nije sama od sebe neozbiljna, nego je i drugi tretiraju na taj način”, navela je Cvijanović.

Novi uznemirujući video zlostavljanja mladića u Banjoj Luci (VIDEO)

Ona je rekla da od sastanka u Berlinu nema posebna očekivanja.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Francuske Emmanuel Macron organizuju danas u Berlinu sastanak na koji su pozvani predstavnici zemalja zapadnog Balkana, kao i Hrvatske, Slovenije, te Evropske komisije, a glavna tema razgovora trebalo bi da budu stabilnost i razvoj zapadnog Balkana.