Na marginama Samita

Cvijanović i Golob u Kišnjevu razgovarali o odnosima BiH i Slovenije

Foto: Predsjedništvo BiH
Željka Cvijanović razgovarala s Robertom Golobom

Cvijanović je izrazila zahvalnost Vladi Republike Slovenije na otvorenoj podršci evropskom putu BiH, posebno u pogledu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je sa predsjednikom Vlade Republike Slovenije Robertom Golobom na marginama Summita Evropske političke zajednice u Kišinjevu, saopćila je Pres-služba Predsjedništva BiH.

U saopćenju se navodi da je predsjedavajuća Cvijanović izrazila zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima dvije zemlje, koji su prijateljski i imaju tendenciju razvoja i unapređenja na svim poljima od zajedničkog interesa. Govoreći o ekonomskim odnosima, predsjedavajuća Cvijanović je rekla da su veoma dobri, te da postoji opredijeljenost ka njihovom jačanju.

Cvijanović je izrazila zahvalnost Vladi Republike Slovenije na otvorenoj podršci evropskom putu BiH, posebno u pogledu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji. Naglasila je posvećenost daljem provođenju reformskih procesa u domenu evropskih integracija, uz dosljedno poštovanje Daytonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, saopćeno je.