Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović i Novalić u Banjoj Luci: Podijeljena dobit Elektroprenosa

novalic cvijanovic

Mehanizam koordinacije koji su usvojili svi nivoi vlasti u BiH mora biti usaglašen sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju BiH s Evropskom unijom, rečeno je danas nakon sastanka predsjednika vlada Republike Srpske i Federacije BiH Željke Cvijanović i Fadila Novalića.

Cvijanović je u izjavi novinarima podsjetila da je, nakon usvajanja mehanizma koordinacije stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju te da treba da se izvrše usaglašavanja.

Entitetski premijeri danas su, nakon sjednice Skupštine akcionara “Elektroprenosa BiH”, istakli da je ova zajednička kompanija pozitivno poslovala.

Novalić je rekao da je „Elektroprenos“ kompanija od najvišeg interesa za oba entiteta, koja dobro posluje.

I Cvijanović je dodala da se pokazalo da ovo preduzeće vodi računa o investicijama i pozitivnom poslovanju koja danas zapošljava 1.300 radnika.

Na sjednici Skupštine akcionara „Elektroprenosa BiH“, čiji su entitetski premijeri po funkciji predstvanici akcionara, usvojene su odluke Upravnog odbora o usvajanju Finansijskog izvještaja kompanije za prošlu godinu te revidirani izvještaj nezavisnog revizora.

Usvojeno su i odluke o raspodjeli prošlogodišnje dobiti ove zajedničke kompanije, te izmjene statuta i izvještaj o radu Odbora za reviziju kompanije u 2014. godini.