Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović i Novalić u SAD-u: Dogovor oko posjete misije MMF-a BiH

BiH

cvijanovic novalic sad
Foto: Srna

Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Bosni i Hercegovini Francisco Parodi rekao je danas u Sarajevu kako su se premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastali jučer u Washingtonu s Nadeem Ilahijem, šefom misije MMF-a za Bosnu i Hercegovinu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Cvijanović i Novalić s Ilahijem su vodili produktivne razgovore o napretku koji su vlasti ostvarile do danas u pogledu reformske agende, te o mogućem budućem angažmanu MMF-a s Bosnom i Hercegovinom. U narednim danima se očekuje nastavak konsultacija u pogledu načina kojima bi ostvarili dalji napredak u ovim razgovorima te usaglašavanja datuma za narednu posjetu misije MMF-a Bosni i Hercegovini”, rekao je Parodi, saopćeno je iz Ureda MMF-a u BiH.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović i federalni premijer Fadil Novalić borave u Washingtonu gdje su prisustvovali molitvenom doručku na poziv predsjednika SAD-a Baracka Obame, a u sklopu posjete SAD-u sastali su se i sa delegacijom MMF-a.