Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Institucije moraju da uhvate korak sa savremenim trendovima

cvijanovic

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović obratila se danas u Atini učesnicima Forum za saradnju na Balkanu i Crnom moru, u okviru panela Visoko obrazovanje-inovacije o temi “Digitalna transformacija i inovacije, uloga tehnologije u pokretanju budućih promjena”.

Istaknula je da institucije moraju da uhvate korak sa savremenim trendovima kako bi omogućile da društva napreduju ukorak s vremenom, saopćeno je iz entitetske vlade.

Ukazala je i da je neophodno čvršće povezati srednje i visoko obrazovanje sa zahtjevima tržišta rada, te izvršiti modernizaciju javne uprave s ciljem da postane efikasnija, jeftinija i brža u svom reagovanju na potrebe građana i poslovanja.

Ona je ukazala na opredjeljenje EU da proširi Digitalnu agendu i na zemlje zapadnog Balkana i istaknula da bi to bio značajan doprinos nastojanjima da modernizuje društva i nastavi da radi na onim dostignućima koja su vlade već omogućile.

– Vlada RS planira da uspostavi novo ministarstvo koje će podstaći proces inovacija i usvajanja novih tehnologija u obrazovanju, radu javnih službi i poslovnih aktivnosti – najavila je Cvijanović.