Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Fabrike duhana Sarajevo oglasili se nakon hapšenja šest osoba

fabrika duhana sarajevo

Povodom akcije na suzbijanju nelegalne trgovine duhanskim proizvodima, menadžment Fabrike duhana Sarajevo d.d. saopćio je da daje punu podršku organima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, kao i drugim institucijama zaduženim za suzbijanje nelegalnog prometovanja duhanskim proizvodima.

Ističu da su sigurni da će pripadnici FMUP-a, tužilaštava i agencija profesionalno rasvijetliti sve okolnosti koje su dovele do današnje akcije, te da će počinioce najoštrije sankcionisati u skladu sa odgovarajućim zakonskim propisima.

– Zahvaljujemo javnosti i medijima na razumijevanju da dok traju istražne radnje nismo u mogućnosti davati pojedinosti u vezi akcije, te još jednom izražavamo našu potpunu opredijeljenost da doprinesemo sprječavanju bilo koje vrste nelegalnih aktivnosti, pri čemu ćemo dati svoj puni doprinos kao i uvijek do sada – navedeno je u saopćenju Fabrike duhana Sarajevo.

Podsjetimo, policijski službenici Federalne uprave policije su 31. maja, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli operativnu akciju kodnog naziva „FDS“ na području ovog kantona, vezano za krivično djelo „udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340., a u vezi s krivičnim djelom „krađa“ iz člana 286. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

U akciji, po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo te je dosad lišeno slobode šest osoba: A.S. (1968.), K.M. (1975.), S.P. (1978.), N.B. (1976.), A.M. (1965.) i M.J. (1981.), koje se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelima.