Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

entitetska predsjednica

Cvijanović: Samo kandidatski status može održati aktivnim proces EU integracija

20191128_Predsjednica_Republike_Srpske-980×653

Cvijanović je razgovarala sa ambasadoricom Republike Bugarske u BiH Avgustinom Cvetkovom Karabaševom o aktivnostima koje institucije RS sprovode u procesu evropskih integracija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ponovila je opredijeljenost institucija tog bh. entiteta za proces evropskih integracija i ocijenila da se pred BiH i zemljama zapadnog Balkana nalaze brojni izazovi, te da samo kandidatski status može održati aktivnim proces EU integracija.

Cvijanović je razgovarala sa ambasadoricom Republike Bugarske u BiH Avgustinom Cvetkovom Karabaševom o aktivnostima koje institucije RS sprovode u procesu evropskih integracija.

Na sastanku u Banjoj Luci je razgovarano i o rezultatima javnog istraživanja u zemljama zapadnog Balkana, stavovima o Evropskoj uniji i ulozi Bugarske u pružanju podrške procesu pristupanja EU, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Rečeno je i da je Bugarska u RS već prisutna kroz realizaciju različitih projekata u mnogim općinama i gradovima u oblasti kulture, sporta i obrazovanja.