Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Cvijanović tvrdi da neće biti rekonstrukcije Vlade RS-a

20/05/2015

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović tvrdi da neće biti rekonstrukcije Vlade RS-a, navodeći da te priče „fabrikuju“ stranke koje nisu u vlasti i tim temama skreću pažnju sa svojih problema.

-Nema rekonstrukcije Vlade – uvjerava Cvijanović i te priče naziva minornom temom, navodeći da rekonstrukcija Vlade RS-a nije aktuelna tema.

Ona je u izjavi novinarima u Banoj Luci rekla da razumije da ljudi iz različitih pobuda pokušavaju da prebace teme koje su “vruće” iz “svoje kuće na teren” Vlade, ali da to Vladi ne smeta i da ona radi svoj posao na reformskim zakonima.

Istakla je da u društvu ima niz problema kojima se Vlada bavi i rješava ih, te da je složena finansijska situacija ne samo u RS-u, već u BiH, posebno u Federaciji BiH, kao i u regionu.

Entitetska premijerka je dodala da postoji i niz sigurnosnih rizika i izazova, poput terorističkog akta u Zvorniku, koji su otvorili neke nove teme.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.