Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upaljen crveni meteoalarm, obilne padavine stižu u petak i subotu

BiH

kisa

Meteoalarm upaljen je na najvećem mogućem stepenu – crvenom bojom i to za 22. i 23. maj za područje Krajine

Meteorološka pojava za koju je izdato upozorenje su obilne padavine, a očekivana količina padavina od 50 do 80 litara po metru kvadratnom.

– Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere – stoji u upozorenju.

Ni Hrvatskoj se ne piše dobro.

Prema prognozi tamošnjeg Državnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja srijede lokalno je moguće i olujno nevrijeme, a u noći na četvrtak stiže jače naoblačenje sa sjeverozapada koje će uz pljuskove i grmljavinu zahvatiti veći dio države.

Meteoalarm je za veći dio Hrvatske objavio žuta upozorenja zbog mogućeg grmljavinskog nevremena. Žuti alarm znači da vremenski uvjeti potencijalno mogu biti opasni.

Podsjećamo, prošle godine u maju pred katastrofalne poplave također je bilo izdato slično upozorenje, ali se stručnjaci nadaju da ovoga puta neće doći do poplava.