BiH

Predsjednica RS

Cvijanović: U FBiH su ljubomorni na odnose RS i Srbije, oni to nemaju ni s kim

24/07/2020

Znaju koliko je čvrsta veza Srbije i RS, da je iskrena, da je to stvar odgovornosti, principa, ljubavi, međusobnog razumijevanja

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da negativni komentari političara iz FBIH o posjeti Banjoj Luci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i o RS-u, pokazuju da kod njih i dalje postoji mržnja i netrpeljivost prema drugačijima.

Cvijanović je rekla su komentari bošnjačkih političara pokazuju i njihovu ljubomoru, jer ono što RS ima sa Srbijom oni nemaju ni sa kim.

“Naše kolege iz Federacije BiH /FBiH/ su ljute na takvu jednu činjenicu, jer znaju koliko je čvrsta veza Srbije i RS, da je iskrena, da je to stvar odgovornosti, principa, ljubavi, međusobnog razumijevanja, ali i zadovoljstva da možemo zajedno da radimo. Oni su ljubomorni na ono što imamo sa Srbijom jer tako nešto nemaju ni sa kim. Sve što je vezano za koncepciju BiH je velika lažna slika. Ono što mi imamo sa Srbijom je nešto čime bi se svaki narod pohvalio”, rekla je Cvijanović novinarima u Bosanskom Novom.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.