Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Cvijanović u službenoj posjeti Mađarskoj, sastat će se i s Orbanom

Banja Luka: Održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koju je zatražio Milorad Dodik
11.04.2022., Narodna skupstina RS, Banja Luka (BiH) – Milorad Dodik, srpski clan Predsjednistva BiH i lider SNSD, rekao je da ga ne brinu mnogo sankcije koje je danas njemu i Zeljki Cvijanovic uvela Velika Britanija, te da Velika Britanija nikada nije imala dobre namjere prema Srbima i Republici Srpskoj. Dodik je rekao da je Velika Britanija neprijatelj srpskog naroda a veleposlanika Velike Britanije je nazvao „smradom“. Zeljka Cvijanovic, predsjednica RS, rekla je da su ove sankcije donesene na zahtjev oporbe u RS, odnosno stranke PDP, koju je nazvala „britanskom ekspoziturom u RS“. Oporbeni lideri u NSRS, Nebojsa Vukanovic i Igor Crnadak su negirali Dodikove i Cvijanovickine tvrdnje. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Tokom posjete predviđeni su sastanci sa predsjednicom Mađarske Katalin Novak i predsjednikom Vlade Viktorom Orbanom

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravit će 23. i 24. januara u službenoj posjeti Republici Mađarskoj.

Tokom posjete predviđeni su sastanci sa predsjednicom Mađarske Katalin Novak i predsjednikom Vlade Viktorom Orbanom.

U okviru posjete, Cvijanović će boraviti i u Sentandreji, gdje će se sastati sa episkopom budimskim Lukijanom, obići crkvu Uspenja presvete Bogorodice, kao i Srpski pravoslavni muzej Eparhije budimske, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.