Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Zajednička sjednica dvije vlade bio bi znak dobre volje

Cvijanovic-Novalic

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović podržala je ideju o održavanju sjednice vlada RS i Federacije BiH o Srebrenici.

“Mislim da je došlo vrijeme da se spuste tenzije, da svi oni koji su ogorčeni što su izgubili izbore u Srebrenici treba da spuste loptu”, rekla je premijer Srpske novinarima u Istočnom Sarajevu.

Ona je podržala premijera FBiH Fadila Novalić da je Srebrenica dobro mjesto gdje bi zajedno trebalo da se sjedne i razgovara, ali i da svako drugo mjesto u BiH može da bude dobro mjesto za razgovor.

“Nezadovoljna sam što nismo uspjeli da realizujemo tu ideju ranije, iako smo opredijeljeni da se zajednička sjednica dvije vlade održi bilo gdje, ali neke druge stvari su se dešavale, a u ovoj zemlji jedan događaj prati drugi, jedna tema drugu, i to je izgubilo pažnju”, istakla je premijer RS.

Ona je rekla da bi to bila zajednička sjednica dvije vlade na kojoj bi se rješavalo mnogo pitanja, te da bi to bio nastavak aktivnosti na izjednačavanju propisa kako bi se stvorio kompatibilan ili sličan ambijent za poslovanje.

“Jedan dio bi bio posvećen tome šta svako od nas može da uradi na poboljšanju standarda i uslova života u Srebrenici, na koji način bi se mogli ohrabriti investitori i svemu što je važno za život jedne lokalne zajednice”, istakla je Cvijanovićeva.

Napominjući da je prošlost Srebrenice prilično teška, ona je ocijenila da bi to bio znak dobre volje dvije vlade da razumiju šta bi trebalo da se uradi u toj lokalnoj zajednici.