Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvitanović o krahu vlasti u FBiH: Bila je to isključivo matematička koalicija

BiH

cvitanovic hdz 1990

Ilija Cvitanović, glavni tajnik HDZ-a 1990, dao je komentar za medije u povodu izlaska Demokratske fronte – Željko Komšić iz parlamentarne većine i nove političke krize u Federaciji BiH.

[pull_quote_right]Cvitanović je najavio kako će se Predsjedništvo HDZ-a 1990 očitovati o aktualnoj političkoj situaciji na sjednici zakazanoj za ponedjeljak[/pull_quote_right]

“Dinamika uspostave vlasti manifestirala je već brojne probleme koji su bili evidentni na samom početku“, kazao je Cvitanović, te dodao kako su građani većeg bh. entiteta postali žrtve još jedne neprincipijelne koalicije, koja se zasnivala isključivo na matematičkoj raspodjeli pozicija i koja zbog preambicioznih apetita ove tri stranke nikada nije niti zaživjela.

“Stalni sukobi unutar koalicije dali su naslutiti kako ovakva vlast neće imati dugačak rok trajanja“, kazao je Cvitanović.

“HDZ 1990 djeluje, prema već ranije zauzetom stavu, kao konstruktivna oporba. Mi nismo igrač s klupe i ne želimo biti dijelom vlasti“, kazao je glavni tajnik HDZ-a 1990, te dodao kako će HDZ 1990 i dalje podržavati sve konstruktivne prijedloge, naročito iz reformskih oblasti na tragu novoga europskog pristupa prema našoj zemlji.

Cvitanović je najavio kako će se Predsjedništvo HDZ-a 1990 očitovati o aktualnoj političkoj situaciji na sjednici zakazanoj za ponedjeljak.