BiH

mijatović traži hitnu reakciju

“Da li će ovo postati praksa u gradu na Vrbasu?”

03/10/2019
Čizmović: Ošamario ženu od 85 godina

Da li će i ovaj napad na još jednu ženu na radnom zadatku proći neopaženo i neprimjećeno od strane medija, građana, pa i same advokatske komore?

Samo nekoliko dana nakon napada banjalučkog advokata na svoju suprugu, utorak se u Banja Luci dogodio incident gdje je fizički napadnuta poznata banjalučka advokatica Meliha Filipović. Gospođa Meliha je u penziji i starije je životne dobi te je taj napad mogao završiti i fatalnije!, stoji u saopštenju koje je medijima upućeno iz banjalučkog SDP-a, a koje je potpisao potpredsjenik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

“Ono što je još frapantnija je činjenica da ju je fizički napao kolega i to počasni predsjednik advokatske komore Republike Srpske Jovan Čizmović. Da li će ovo postati praksa u gradu na Vrbasu?

Praksa u kojoj nemamo pravo na mišljenje, rad i gdje će žene biti brutalno napadane, psihički i fizički, pa čak i od kolega, i to onih koji bi morali biti uzor kako po pitanju provođenja pravde i zakona tako i po pitanju ugleda u poslu koji obavljaju.

Da li će i ovaj napad na još jednu ženu na radnom zadatku proći neopaženo i neprimjećeno od strane medija, građana, pa i same advokatske komore? To da živimo u zemlji u kojoj postoje povlašteniji i u kojoj zakon nije isti za sve znamo, ali nismo znali da oni koji poznaju zakon i koji bi morali ga poštuju više od bilo kojeg drugog građanina zanemaruju advokatski kodeks, to sad saznajemo!

Da li će i ovaj napad na ženu koja je samo obavljala svoj posao proći neopaženo i bez osude javnosti zavisi i od nas samih!

Jovan Čizmović je moćnik ovog grada koji smatra da će i ovaj sramni čin proći nekažnjeno. Tražim hitnu reakciju advokatskih komora Republike Srpske i Federacije BiH, tražim hitnu reakciju međunarodne zajednice, tražim oduzimanje, bez odlaganja, advokatske licence Jovanu Čizmoviću.

Ovaj sramotni čin gdje je brutalno fizički napao svoju koleginicu, i sa 85 godina najstarijeg advokavata u BiH, ženu koja je sinonim časti i advokatske i ljudske u Banjoj Luci nesmije proći nekažnjeno. Pozivam sve advokate u BiH da stanu u odbranu časti svoje profesije ali i ove sjajne žene, koja je u poznim godinama u svom gradu doživjela ovakav napad.

Također, pitam sve političke partije u Banja Luci zašto ćute o ovome, i zahtjevam od njih da javno osude ovaj brutalni i ne civilizacijski čin”, poručio je Mijatović.

Država za nasilnike: Predsjednik Advokatske komore RS ošamario advokaticu Melihu Filipović

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.