Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Država za nasilnike: Predsjednik Advokatske komore RS ošamario advokaticu Melihu Filipović

meliha filipovic nasilje

Postupak od strane službenih lica uopšte nije bio prekinut nakon incidenta i fizičkog napada na Filipovićevu! 

Banjalučki advokat i počasni predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Jovan S. Čizmović ošamario je u utorak, tokom uviđaja u Banjaluci, advokaticu Melihu Filipović (85).

Još uvijek u šoku, Filipovićeva je ispričala da se sve dogodilo pred očima službenih lica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove tokom uviđaja u banjalučkoj Ulici Nikole Tesle.

– Uviđaju u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli prisustvovali su službenici RUGIP-a, Pravobranilaštva, te geometar. U jednom trenutku Čizmović je počeo razgovarati s geometrom, a ja sam mu rekla da to ne može raditi, jer je stranka u postupku. Tada me Čizmović ošamario tako jako da sam mislila da sam ostala bez pola lica – ispričala je Meliha Filipović.

Krhka, ali itekako hrabra starica, inače je najstariji advokat u BiH i ističe da nikada nešto slično nije doživjela u svojoj karijeri.

Portir kao zaštita

Međutim, postupak od strane službenih lica uopšte nije bio prekinut nakon incidenta i fizičkog napada na Filipovićevu! Postupak je samo promijenio adresu, pa je iz Ulice Nikole Tesle rasprava preseljena u službene prostorije RUGIP-a, kao da se ništa nije dogodilo!?

– Tri sata sam prisustvovala raspravi i uopšte se ni sama nisam sjetila da zatražim prekid postupka, što dovoljno govori u kakvom sam šoku zbog svega bila – ispričala je Filipovićeva.

Dodala je kako je tokom rasprave u prostorijama RUGIP-a bio prisutan i portir.

– Reakcija RUGIP-a bila je da tokom rasprave u službenim prostorijama bude prisutan portir, što je i učinjeno. Na kraju me isti portir i ispratio do auta – prisjetila se Filipovićeva.

Potvrdila je da će protiv advokata Jovana Čizmovića podnijeti krivičnu prijavu, ali i privatnu tužbu.

Nije šamar nego dodir?

Banjalučki advokat Jovan S. Čizmović je u izjavi za Srpskainfo naveo kako se nije radilo o šamaru.

– Kada bih rekao šta je ona meni sve govorila… To nije bio šamar, to je bio dodir po obrazu – izjavio je advokat Jovan S. Čizmović.

Na kraju je novinaru Srpskainfo rekao: „Batali to, nemoj sa tim da se baviš“.