BiH

"razlike u mišljenjima"

Damir Marjanović podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva Naše stranke

12/10/2019

Na početku pisma je informirao sekretara da neće biti u mogućnosti prisustvovati sjednici Predsjedništva te da se tim putem povlači iz Predsjedništva Naše stranke

Dojučerašnji član Predsjedništva Naše stranke Damir Marjanović podnio je neopozivu ostavku na toj poziciji.

U pismu koje je sinoć uputio generalnom sekretaru Naše stranke Nihadu Uku Marjanović je naveo razloge zbog kojih se definitivno povlači iz Predsjedništva Naše stranke – postojanje “nepremostivih razlika u mišljenjima” između njega i lidera stranke Predraga Kojovića.

Na početku pisma je informirao sekretara da neće biti u mogućnosti prisustvovati sjednici Predsjedništva te da se tim putem povlači iz Predsjedništva Naše stranke.

– Posljednje dvije sjednice Predsjedništva i nekoliko dodatnih sastanaka s predsjednikom stranke su još jednom potvrdili da postoje velike, tačnije nepremostive razlike u mišljenjima koje bi itekako utjecale na djelovanje ovoga tijela stranke i mene kao člana tog tijela. Ove razlike se primarno odnose na odluke vezane za općinski odbor Novi Grad, slučaj Borisa Britvara, razloge (a ne individualna imenovanja) kooptiranja pojedinih novih članova u zvanična tijela stranke, kao i objavu u medijima koja je uslijedila nakon prve sjednice Predsjedništva (predsjednik stranke je upoznat s istom). Vjerujem da u takvim uvjetima nisam u mogućnosti da pružim svoj maksimum u radu Predsjedništva i ne želim da zauzimam mjesto nekome ko bi se bolje uklopio i ko bi mogao više doprinijeti. Svim kolegicama i kolegama iz Predsjedništva želim uspješan rad u narednom periodu. Molim te da o ovome informiraš Predsjedništvo na sutrašnjoj sjednici. Hvala unaprijed – navodi se u pismu Damira Marjanovića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.