Damir Mašić imenovan za političkog direktora SDP-a

damir-masic111

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine imenovalo je na jučerašnjoj sjednici Damira Mašića za političkog direktora Socijaldemokratske partije BiH.

Jedan od osnovnih zadataka političkog direktora unutar SDP BiH jeste koordiniranje rada poslaničkih klubova na svim nivoima, s ciljem njihovog što efikasnijeg djelovanja i provođenja inicijativa i javnih politika SDP-a, kao i sinhroniziranje djelovanja interesnih oblika SDP-a i svih radnih grupa Predsjedništva, stoji u saopćenju ove stranke.
– Na ovaj način Predsjedništvo SDP BiH želi ojačati unutarstranačku komunikaciju i političko djelovanje, kao i usklađivanje rada izabranih predstavnika partije, kako bi SDP u narednom periodu kao lider opozicije postao istinska alternativa trenutnoj vlasti uspostavljenoj primarno na principima etničke podjele BiH i svih njenih resursa.

Mašić je dugogodišnji član Predsjedništva i Glavnog odbora SDP BiH. Na posljednjim opštim izborima izabran je u Predstavnički dom Parlamenta FBiH. U svojoj političkoj karijeri obnašao je i funkciju federalnog ministra obrazovanja i nauke, a bio je i najmlađi poslanik Parlamentarne skupštine BiH, kaže se u saopćenju.