Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodna zajednica

Dan državnosti BiH čestitali ambasadori Velike Britanije i SAD, šef Delegacije EU i šefica misije OSCE-a

sattler

Bosna i Hercegovina danas obilježava Dan državnosti, 25. novembar

Brojne čestitke još proteklih dana i jutros upućene su Predsjedništvu BiH i građanima naše domovine, a pored njih brojne su i one koje međunarodne institucije i zvaničnici upućuju putem društvenih mreža. Tako je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH putem društvenih mreža i uz fotografiju zastava BiH uputila čestitku sljedećeg sadržaja:

“Sretan Dan državnosti BiH! Mi ostajemo posvećeni čvrstom prijateljstvu i partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima, pružanju podrške njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu i radujemo se jačanju odnosa naših dviju država u godinama koje dolaze”, čestitka je Ambasade SAD u BiH objavljena na zvaničnom Twitter profilu Ambasade.

I šefica Misije OSCE-a u BiH ambasadorica Kathleen Kavalec oglasila se povodom Dana državnosti BiH.

“Sretan Dan državnosti BiH. Najbolje želje od svih nas”, napisala je ambasadorica Kavalec na Twitteru.

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni izaslanik EU u našoj zemlji Johann Sattler na Twitteru uz  fotografiju iz sarajevskog naselja Bjelave s maskom na licu na kojoj na engleskom jeziku piše „Ja volim BiH“, također je uputio čestitke povodom Dana državnosti BiH.

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field čestitku povodom Dana državnosti BiH na Twitteru je uputio uz fotografije iz Sarajeva koje oslikavaju današnju, prazničnu atmosferu. Fotografisao je Predsjedništvo BiH, Centralnu banku,  Vječnu vatru i ulica Ferhadiju.