Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cirkus se nastavlja

Dan nakon izbora Vlade RS Dodik traži da se jedan ministar smijeni

Banja Luka: Održan sastanak vladajuće koalicije u Republici Srpskoj u prostorijama Glavnog odbora SNSD-a
10.11.2022., Prostorije Glavnog odbora SNSD-a, Banjaluka (BiH) – Predstavnici stranaka koje cine vladajucu koaliciju na nivou Republike Srpske sastali su se danas u prostorijama Glavnog odbora SNSD-a. Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ce konstitutivna sjednica Narodne skupstine Republike Srpske biti odrzana naredni utorak i da je vladajuca koalicija postigla dogovor da kandidat za predsjednika Parlamenta bude lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandic. Dodik je rekao da je na danasnjem sastanku razgovarano o formiranju vlasti u Srpskoj i na nivou BiH i da je dogovoreno 99 posto kadrovskih rjesenja na nivou vladajuce koalicije. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Podsjećamo, za potvrđivanje nove Vlade RS jučer je glasao 51 zastupnik vladajuće većine predvođene SNSD-om. I svi su znali za detalje zbog kojih danas stranački šef SNSD-a traži smjenu Dogana

Predsjednik Republike Srpske i lider vladajućeg SNSD-a Milorad Dodik zatražio je od novog/starog predsjednika Vlade tog bh. entiteta Radovana Viškovića da hitno razriješi dužnosti novimenovanog ministra za porodicu, omladinu i sport Dadu Dogana ili da Dogan podnese ostavku.

Dodik je u dopisu upućenom Viškoviću naveo da je prilikom predlaganja ministra za porodicu, omladinu i sport od Socijalističke partije došlo do grube greške, te da u skladu sa zakonom i procedurama hitno traži reagovanje premijera.

Podsjećamo, tokom jučerašnjeg zasijedanja Narodne skupštine RS zastupnik Kluba za pravdu i red u NSRS Đorđe Vučinić otkrio je da je u materijalima vezanim za biografije sakriven detalj da je Dado Dogan pravosnažno osuđivan, kao i da ga je 2019. godine pomilovala Dodikova bliska saradnica, tada entitetska predsjednica Željka Cvijanović.

Dogan je svojevremeno osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora.

Izvori Srne tvrde da je Dogan uputio molbu tadašnjoj predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović da se njegovo ime briše iz krivične evidencije, a ne da traži pomilovanje kako to tvrde pojedini opozicioni poslanici.

Dokument koji je jučer na sjednici NSRS pokazao Vučinić ( FOTO: BNTV)

Podsjećamo, za potvrđivanje nove Vlade RS jučer je glasao 51 zastupnik vladajuće većine predvođene SNSD-om. I svi su znali za detalje zbog kojih danas stranački šef SNSD-a traži smjenu Dogana.