Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

1. mart

Dan nezavisnosti bit će obilježen u Chicagu, specijalni gost Abdulah Sidran

mladi intelektualci iz chicaga (1)

Mladi Bosanci i Hercegovci nisu zaboravili domovinu

Bosanci i Hercegovci širom svijeta na različite načine proslavit će Dan nezavisnosti. Bh. zastave sa ponosom će biti istaknute 1. marta na svim kontinentima na svijetu.

O privrženosti bosanskohercegovačke zajednice u Chicagu prema domovini nije potrebno trošiti riječi. Bosanci i Hercegovci koji žive u ovom američkom gradu uvijek su spremni pomoći domovinu na sve načine. Bh. zajednica u Chicagu i ove godine organizirat će svečanu akademiju povodom Dana nezavisnosti BiH.

U Loyala University Bosanci i Hercegovci moći će uživati u višesatnom programu. Posjetioci će moći da pogledaju ljepote tvrđava u BiH u videu koji je snimio Helifilm. Specijalni gost bit će Abdulah Sidran, književnik, pjesnik, scenarista, autor čitanih knjiga i nagrađivanih filmova.

Prigodan govor održat će i Ahmet Sejdić, bivši komandant Prve slavne višegradske brigade. Proslava Dana nezavisnosti imat će i humanitarni karakter, tako da će biti skupljane donacije za organizacije BOSFAM, „Charity Bosnian Kids“, te Jedinstvenu organizaciju boraca BiH.

Grupa mladih intelektualaca koju čine Ahmedin Špiodić, Almira Vajzović, Amina Ahmetović, Asja Omeralović, Azra Atić, Haris Džubur, Irfan Poljak, Jasmin Mehinović, Lejla Ošijan, Majda Jakupović, Melina Sivac, Nermin Dračić, Semir Delić, Zehra Halilić i Adela Isović organizacijom Dana nezavisnosti želi poslati važnu poruku.

– Mladi Bosanci i Hercegovci nisu zaboravili domovinu. Bosna ne mora brinuti za svoju sudbinu. Iako smo udaljeni hiljadama kilometara, uvijek smo uz svoju domovinu. To pokazujemo ne samo 1. marta, nego svaki dan sa ponosom ističemo da smo Bosanci i Hercegovci. Bosna i Hercegovina je u našim srcima – poručuju mladi iz Chicaga.