BiH

izjašnjavanje o tačkama

“Dan za glasanje” u Narodnoj skupštini RS-a

11/12/2019

Tokom sinoćnjeg rada završili su raspravu o Prijedlogu odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje – Brčko i Brčko – Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko – Bijeljina – Rača, kao i Prijedlogu odluke o izradi Plana parcelacije za autoput Banja Luka – Prijedor po skraćenom postupku

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas će se u “Danu za glasanje”, izjasniti o apsolviranim tačkama drugog nastavka 8. redovne sjednice.

Tokom sinoćnjeg rada završili su raspravu o Prijedlogu odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje – Brčko i Brčko – Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko – Bijeljina – Rača, kao i Prijedlogu odluke o izradi Plana parcelacije za autoput Banja Luka – Prijedor po skraćenom postupku.

Obavljena je i objedinjena rasprava o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić, kao i rasprava o izvještaju Pravobranilaštva o radu u 2018.

Poslanici su razmotrili i nacrte zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti životne sredine, koncesijama te javno – privatnom partnerstvu u RS, kojim je propisano da u postupku izbora privatnog partnera mogu učestvovati domaća i strana lica.

Glasanje je najavljeno u 10 sati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.