centralna izborna komisija

Danas brojanje listića za izborne jedinice Gradiška, Novo Sarajevo i Trebinje

izbori.ba

Navedene aktivnosti bit će provedene u Glavnom centru za brojanje danas s početkom u 16.00 sati (Zetra, Sarajevo)

Na osnovu izvještaja Glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za Lokalne izbore 2020. godine o utvrđenim nepravilnostima prilikom objedinjavanja izbornih rezultata Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora sa nekoliko redovnih biračkih mjesta.

– U osnovnoj izbornoj jedinici Gradiška na biračkom mjestu 010B066 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada Gradiška, u osnovnoj izbornoj jedinici Novo Sarajevo na biračkom mjestu 139A091 po političkim subjektima i kandidatima za Općinsko vijeće Novo Sarajevo i u osnovnoj izbornoj jedinici Trebinje na biračkom mjestu 183B004 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada Trebinje – najavljeno je iz CIK-a BiH.

Navedene aktivnosti bit će provedene u Glavnom centru za brojanje danas s početkom u 16.00 sati (Zetra, Sarajevo).

Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora, mogu biti prisutni u toku brojanja kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje.