Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas dženaza četiri sestre Ribić: Zijo traga za još dvije sestre i bratom

Zijo Ribic

Ispraćaj, a potom i dženaza četiri sestre Ribić: Zlatije (13), Zijade (7), Suvade (5) i Almase (4), koje su ubijene 12. jula 1992. godine, bit će obavljeni danas u mjestu Skočić, na području zvorničke općine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ispraćaj tijela ispred Komemorativnog centra Tuzla bit će obavljen u 11.30 sati, a dženaza i ukop nakon ikindije-namaza, sa početkom u 14.15 sati.

Sestre je nakon više od 20 godina identifikovao brat Zijo Ribić (30). Jedini iz porodice Ribić preživio je stravične zločine i mučenja. Imao je samo osam godina, a i sam je bio ranjen jer su u njega pucali i zaboli mu nož u glavu.

Zijo je ranije ukopao oca Ismeta i majku Šefku, a traga za još dvjema sestrama, Ismetom i Zlatom, te dvogodišnjim bratom Sabrijom. Zločinačka grupa “Simini četnici” strijeljala je cijelu ovu porodicu i još neke njihove komšije i prijatelje.

Posmrtni ostaci sestara Ribić pronađeni su 2003. godine u masovnoj grobnici Crni Vrh, a identificirani su u decembru 2015. U mjestu Skočić ubijeno je 27 žrtava romske nacionalnosti.