BiH

Mirsad Peco

Danas dženaza kandidatu SDA za načelnika Općine Travnik

16/11/2020

Peco, kandidat SDA za načelnika Općine Travnik, umro je jučer tokom izbornog dana u bolnici u Travniku, gdje je bio hospitalizvan zbog komplikacija izazvanih zarazom koronavirusa

U travničkom naselju Goleš danas će biti klanjana dženaza-namaz doktoru Mirsadu Peci, koji je na lokalnim izborima bio kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Travnik, javlja Anadolu Agency (AA).

Peco je umro jučer u bolnici u Travniku u 63. godini, gdje je bio hospitalizvan zbog komplikacija izazvanih zarazom koronavirusa.

Dženaza-namaz će se klanjati iza ikindija-namaza na mezarju Goleš, a dženaza polazi ispred džamije u Golešu.

Prema podacima Centralne izborne komisije, Peco je osvojio ubjedljivo najviše glasova (više od 45 posto) na jučerašnjim izborima u utrci za načelnika Općine Travnik.

Iz CIK-a nisu mogli potvrditi kako će dalje postupiti u ovom slučaju jer, kako su rekli, nisu još zvanično dobili potvrdu o smrti kandidata. Također, iz Općinske izborne komisije Travnik jučer nisu mogli dati komentar o tome šta dalje slijedi prema Izbornom zakonu BiH, jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u BiH.

Mirsad Peco rođen je 1958. godine u Travniku. Završio je Medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je u JU Dom zdravlja Travnik u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i sportaša sa konsultativno specijalističkim ambulantama. Bio je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.