Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Danas izmjereno 17 stepeni, sutra velika promjena vremena u BiH

Od ranog jutra u Sarajevu pada snijeg
06.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg pada od jutarnjih sati u Sarajevu.

U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom ili susnježica, na jugu sa kišom

Ključne riječi: FHMZBIH – VRIJEME

SARAJEVO, 21. februara (FENA) – U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a na planinama sa slabim snijegom. Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Livno 9, Drvar 10, Bugojno, Mostar i Sarajevo 11, Bihać i Jajce 12, Zenica 13, Grude i Sanski Most 14, Neum 15 i Tuzla 17 stupnjeva.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom ili susnježica, na jugu sa kišom. Tokom dana rijetko u Bosni može pasti slaba kratkotrajna kiša. U Hercegovini, postupno razvedravanje i više sunčanih perioda. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno sa jakim udarima vjetra. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 7 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.