BiH

Prognoza za naredne dane

Danas je prvi dan proljeća, a evo kada nam stiže proljetno vrijeme

20/03/2019

Prema objavljenoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas sunčan i topao vikend

Na sjevernoj Zemljinoj hemisferi danas u 22:58 sati počinje proljeće, koje će trajati do 21. juna, dok za stanovnike južne polulopte počinje jesen.

Danas je i proljetna ravnodnevnica kada su noć i dan približno iste dužine.

Prema prvim procjenama meteorologa, proljeće će biti natprosječno toplo, a što se padavina tiče, biće u granicama prosjeka.

Lijepo proljetno vrijeme možemo očekivati već ove sedmice.

Prema objavljenoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas sunčan i topao vikend.

U četvrtak u jutarnjim satima u Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. U ostatku Bosne i Hercegovine pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 °C.

U petak će biti sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

U subotu također sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 15 do 22 °C.

U nedjelju se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 23 °C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.