vremenska prognoza

Danas moguća i mjestimična kiša, narednih dana manje naoblake

kisa – vremenska – kisobran – db

Narednih dana poboljšanje vremena sa laganim povećanjem temperatura

Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno, javlja Anadolu Agency (AA).

U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne povremeno sa slabom kišom ili rosuljom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 18 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva je povremeno moguća slaba kiša ili rosulja. Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 7 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 stepeni Celzijusa.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost u ponedjeljak. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni Celzijusa.

U utorak prije podne u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Poslije podne se očekuje djelimično razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 15 do 21 stepeni Celzijusa.