Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Danas mogući pljuskovi, narednih dana temperature rastu do 27 stepeni

proljece-behar

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni Celzijusovih

U Bosni i Hercegovini se za danas prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u poslijepodnevnim satima širom zemlje su izgledni prolazni pljuskovi.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni Celzijusovih.

U petak se takođe očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH za 1. maj će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni Celzijusovih.

Slično se vrijeme očekuje i u nedjelju. Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni Celzijusovih.