Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na današnjoj sjednici

Dom naroda Parlamenta FBiH o epidemiološkoj situaciji

110121_budzet_fbih_dom_naroda_markica

Prema najavi, na početku će delegatima biti predočene informacije o epidemioločkoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine, koje se odnose na više perioda, počev od 22. februara do 12. aprila ove godine

Predsjedavajući Tomislav Martinović sazvao je za danas desetu sjednicu aktuelnog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema najavi, na početku će delegatima biti predočene informacije o epidemioločkoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine, koje se odnose na više perioda, počev od 22. februara do 12. aprila ove godine.

Za dnevni red su predložena i dva zakona po ubrzanoj parlamentarnoj proceduri – Prijedlog zakona o stečaju i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u FBiH, prvi po hitnom, a drugi po skraćenom postupku.

U redovnoj proceduri su najavljeni Prijedlog zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kao i više zakona koji su u fazi nacrta, među njima Nacrt zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju.

Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o kreditnoj liniji (makrofinansijska pomoć za Bosnu i Hercegovinu) između Evropske unije kao zajmodavca i Bosne i Hercegovine kao zajmoprimca te Centralne banke Bosne i Hercegovine kao agenta zajmoprimca, također je u predloženom dnevnom redu među drugim temama.

Sjednica treba da počne u 12 sati.