Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas oblačno s kišom, temperatura u Bosni do 16 stepeni

BiH

vrijeme kisa

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

U Hercegovini će biti umjereno oblačno i uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni će biti između 10 i 16, u Hercegovini od 19 do 23 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom. Najviša dnevna oko 13 stepeni.

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini umjereno oblačno.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Zvornik 8, Gradačac i Srebrenica 7, Han-Pijesak 6, Doboj i Ivan-sedlo 4, Goražde, Kupres, Sarajevo i Višegrad 2, Banja Luka, Bihać, Foča, Mrkonjić Grad, Rudo i Zenica 1.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Ivan-sedlo i Kupres 5, Sokolac 6, Sarajevo 8, Bugojno, Gradačac, Jajce i Livno 9, Bihać, Doboj, Drvar, Sanski Most, Srebrenica, Zenica i Zvornik 10, Banja Luka, Goražde i Prijedor 11, Stolac i Trebinje 14, Neum 15, Mostar 16 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.