prognoza vremena

Danas oblačno s padavinama, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

Kišni dan u Sarajevu
26.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kisno, tmurno i hladno vrijeme u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će Bosni i na sjeveru Hercegovine biti pretežno oblačno

Jutros je u Bosni i na sjeveru Hercegovine oblačno. U većem dijelu Hercegovine je vedro. Lokalno slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -11, Ivan-sedlo -3, Stolac -2, Bugojno i Grude -1, Drvar i Sarajevo 0, Bihać, Jajce, Livno i Zenica 1, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 2, Banja Luka i Doboj 3, Mostar 4, Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 3hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će Bosni i na sjeveru Hercegovine biti pretežno oblačno. U Bosni u nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima slab snijeg. Prije podne slab snijeg lokalno može padati u nizinama u centralnim i istočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepena.

U petak će u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana očekuje se susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C na jugu zemlje do 10°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C na jugu zemlje do 9°C.