BiH

Banja luka

U Vladi RS sastanak zbog pogoršane situacije, Zeljković: Tražimo uvođenje oštrijih mjera

18/03/2021
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Direktor Instituta za zaštitu zdravlja RS-a Branislav Zeljković izjavio je juče da će Institut dostaviti Republičkom štabu prijedlog za uvođenje oštrijih epidemiološkh mjera u RS-u

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković razmatraće na sastanku sa gradonačelnicima i predstavnicima ministarstava i javnih ustanova pogoršanu epidemiološku situaciju u RS.

Višković je na sastanak pozvao gradonačelnike Trebinja Mirka Ćurića, Banjaluke Draška Stanivukovića, Doboja Borisa Jerinića, Zvornika Zorana Stevanovića, te Istočnog Sarajevo Ljubišu Ćosića, Bijeljine LJubišu Petrovića, Gradiške Zorana Adžića, Dervente Milorada Simića i Prijedora Dalibora Pavlovića.

Na sastanak su pozvani i direktori Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković, Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo, Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS Vlado Đajić, te bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović.

Sastanku, koji će biti održan u 13.00sati u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, prisustvovaće i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

U Banjaluci će. također, danas zasjedati i Republički štab za vanredne situacije.

Direktor Instituta za zaštitu zdravlja RS Branislav Zeljković izjavio je juče da će Institut dostaviti Republičkom štabu prijedlog za uvođenje oštrijih epidemiološkh mjera u RS-u

Po njegovim riječima, virusom korona je trenutno zaraženo 36 odsto testiranih lica.

Zeljković je rekao da u svakoj sferi života treba razmisliti u kom pravcu treba ići kada je riječ o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

U Republici Srpskoj su jučer potvrđena 422 nova slučaja koronavirusa, a od posljedica infekcije umrlo je još deset osoba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.