Vremenska prognoza

Danas padavine u većem dijelu BiH, za vikend moguć i snijeg

Sarajevo: Ponovno jeobavezno nošenje maski i na otvorenom
15.10.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od danas je u Sarajevu ponovo obavezno nosenje maski i na otvorenom, usljed povecanja broja zarazenih virusom Covid-19. Gradjani su uglavnom disciplinovani i vecina ih nosi maske. Photo: Armin Drugut/PIXSELL

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u jutarnjim satima slaba kiša je moguća u sjevernim područjima, javlja Anadolu Agency (AA).

U drugoj polovini dana padavine se očekuju u većem dijelu zemlje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano i uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusa.

U Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko osam, a najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskovima. U višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u višim područjima može padati i slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i šest, na jugu zemlje do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni..