Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas pretežno sunčano, popodne mogući pljuskovi

BiH

vrijeme-toplo1111

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano.

U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove i grmljavinu, koji se očekuju u planinskim područjima zemlje. Padavine se ne očekuju na jugu i sjeveru.

Vjetar će biti slab, u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne jugozapadnog smjera, a u ostalim područjima istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 24 i 29 °C.

U Sarajevu prijepodne će biti sunčano. Poslijepodne će biti umjereno do pretežno oblačno. Na području Sarajeva je moguć i pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 26 °C.

Jutros je u Hercegovini sunčano, a u Bosni je većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni ima magle, a u centralnim područjima po kotlinama ima i povećane niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati (°C): Bjelašnica i Kupres 10, Bugojno, Drvar i Ivan- sedlo 12, Sokolac 13, Bihać, Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 14, Goražde, Prijedor, Trebinje i Zenica 15, Banja Luka, Stolac, Tuzla i Zvornik 16, Mostar i Neum 18 i Gradačac 19.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.