Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Izbori u SDP-u: Težak poraz Bešlagićevih i Bećirovićevih kandidata

01/06/2015

Na unutarpartijskim izborima SDP BiH, koji su danas održani po principu „jedan član – jedan glas“ u Tuzli, Kantonalni i Gradski odbor dobili su nove predsjednike. To su Slađan Ilić i Enver Bijedić, dok su kandidati tzv. „lukavičke grupe“ doživjeli težak poraz.

Ubjedljivim rezultatom, tačnije, natpolovičnom većinom, za novog predsjednika Gradskog odbora SDP Tuzla izabran Slađan Ilić, čime je zamijenio Mirsada Bakalovića. Ilić, koji je do sada obavljao funkciju sekretara GO SDP Tuzla, osvojio je 586 glasova, dok je za prvog pratioca, doktora Ervina Alibegovića, glasalo 289 partijskih drugova.

Ubjedljiviji rezultat ostvario je u izboru za predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a i Enver Bijedić. Za njega je glasalo 630 od 880 birača, pa su tako konkurenti Aziz Čačković i Munib Jusufović, ostvarili zanemariv broj glasova.

– Demokratki princip „jedan član – jedan glas“ je novina na političkoj sceni u BiH. Uradili smo bitne pomake na demokratizaciji, a današnji rezultati su više nego očiti. Pobijedila je demokratija i drago mi je što je izborni proces protekao bez ijednog problema- kazao je Bijedić.

On je i ranije bio na fukciji predsjednika Kantonalnog odbora, te će tako samo nastaviti rad predsjednika.

Komentari

1 Comment

  1. AV AV

    01/06/2015 at 11:06

    Bravo za clanove SDP sto su ovom Zlatkovom ublehasu pokazali gdje mu je mjesto.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.