Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas redovna sjednica Predsjedništva BiH

predsjednistvo-bih22

Sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine najavljena je za danas.

U najavi iz Predsjedništva BiH navodi se da je planirano razmatranje Prijedloga odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za sporazum između BiH i Vlade Republike Bjelorusije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, te sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša, službenih pasoša i pasoša za javne poslove.

Za dnevni red sjednice planiran je i Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za ugovor o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke – Modernizacija cesta u FBiH, Amandman na Sporazum o finansiranju za tehničku pomoć za Autocestu koridor Vc – BiH zaključen između BiH, JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i Evropske investicione banke, sporazum o grantu br. TFOAO656 (Projekt za jačanje finansijskog upravljanja i kontrole) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj /Međunarodne asocijacije za razvoj (Svjetska banka).

Za razmatranje je najavljen i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbajdžan o suradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa, te davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i misije Organizacije za sigurnost i suradnju u Evropi u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će i Prijedlog odluke o ratifikaciji sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj suradnji u 2012. godini.