Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Danas sastanak stranaka državne koalicije, na stolu budžet za ovu godinu

dodik covic niksic
Foto: BHRT

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, predsjednik Naše stranke Edin Forto i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić dolaze u Mostar na poziv lidera HDZ-a Dragana Čovića

Sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na nivou Bosne i Hercegovine održat će se danas u Domu HDZ-a BiH (kneza Domagoja bb) s početkom u 14 sati.

Nakon sastanka planirane su izjave za medije s početkom u 15.30 sati, najavljeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, predsjednik Naše stranke Edin Forto i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić dolaze u Mostar na poziv lidera HDZ-a Dragana Čovića.

Čović je ranije izjavio da na sastanku očekuje postizanje dogovora oko ključnih pitanja. Očekuje se i dogovor oko budžeta.

“Razgovaraćemo prije svega o koaliciji i partnerstvu koje imamo, da vidimo gdje se danas nalazimo godinu i po nakon uspostavljanja partnerstva, koja su nam iskušenja, šta možemo zajedno dalje uraditi. Vjerujem da ćemo imati neke tačke precizno definisane, kao što je budžet za ovu godinu, ali u osnovi je zajednička saradnja, da vidimo šta smo unaprijedili u toj saradnji, a šta smo izgubili u ovih godinu i po dana”, rekao je Čović.