Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U podne

U CIK-u žrijebanje između SNSD-a i PDP-a za delegata u Domu naroda PSBiH

cik zrijeb kinder jaje
Ilustracija: Screenshot

SNSD ima tri delgata u Klubu srpskog naroda, SDS jednog, a danas će se odlučivati između Snježane Novaković-Bursać (SNSD) i Nenada Vukovića (PDP)

Žrijebanje za dodjelu jednog mandata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske bit će održano danas u 12 sati u prostorijama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS od 30.05.2024. godine, utvrđeno je da dvije kandidatske liste: kandidatska lista PDP – Partija demokratskog progresa i kandidatska lista predlagača Ranke Perić Romić, imaju identičan broj glasova – 12, podsjeća N1.

“U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH i Poglavlјem II Postupak žrijebanja, Uputstva o dodjeli i prestanku mandata, potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu jednog mandata delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS. Postupku žrijebanja, koje je javno, mogu prisustvovati sva zainteresirana lica, shodno odredbi člana 6. Uputstva o dodjeli i prestanku mandata“, saopćeno je ranije iz CIK-a BiH.

SNSD ima tri delgata u Klubu srpskog naroda, SDS jednog, a danas će se odlučivati između Snježane Novaković-Bursać (SNSD) i Nenada Vukovića (PDP).