Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

dom naroda fbih (6)

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas u Sarajevu.

U najavljenom dnevnom redu je više zakona, izvještaji o prošlogodišnjem radu pojedinih institucija i javnih preduzeća te izvještaji o zaduženju Federacije.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine upućen je u parlamenatrnu proceduru po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o električnoj energiji.

Zasad su u formi nacrta zakoni o finansijskom poslovanju te o jedinstvenom registru korisnika gotovinskih naknada na koje se ne uplaćuju doprinosi.

Po oficijelnoj najavi, pred delegatima će također biti izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2014.godinu te izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine.

Izvještaji o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije trezorskih zapisa od 16.juna, 7. jula i 21. jula ove godine te po osnovu emisije obveznica na dan 18.8.2015. godine također su u najavljenom dnevnom redu.

Među drugim najavljenim tačkama su izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju Javnog preduzeća Elektroprivreda „HZ HB“ d.d. Mostar, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Komisije za koncesije FBiH, Javnog preduzeća „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo, preduzeća „BH Gas“ d.o.o. Sarajevo i Federalnog pravobranilaštva.

Informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period januar – juni 2015. godine posljednja je tačka dnevnog reda predložena za ovu sjednicu.