Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas sjednica Vijeća ministara BiH

vijece-ministara-bih11

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, s početkom u 14.00 sati.

Ministri bi trebali dati stav o inicijativi za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu (Projekt Regionalni vodovod Plava voda) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu su i nacrti odluka o ratifikaciji nekoliko međunarodnih ugovora te Prijedlog odluke o ponavljanju količina tarifnih kvota u 2015. godini koje se odnose na uvoz sirovog šećera od šećerne trske za rafiniranje.

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o raspodjeli opreme nabavljene u okviru I faze projekta digitalizacije prijenosne i emisijske mreže javnih radiotelevizijskih servisa u BiH, a ministri će biti upoznati i s mišljenjem Ministarstva civilnih poslova o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Na današnjoj sjednici bit će razmotreno i nekoliko zaključaka sa sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u vezi s izmjenama zakona o plaćama i naknadama u institucijama, rasprave o Prijedlogu odluke o usvajanju Okvirne prometne politike BiH te o događajima tokom komemoracije u Potočarima 11. jula.