Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Danas sunčano i do 30 stepeni, sutra već nagla promjena?

vrijeme behar sunce

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme pretežno vedro. Najniža temperatura izmjerena je na Bjelašnici, osam stepeni, dok je najtoplije bilo u Neumu, 18 stepeni Celzijusa. U Sarajevu je izmjereno 15 stepeni, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 27 stepeni Celzijusa.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća na zapadu Bosn. Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 25, na jugu do 27 stepeni.

Nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u utorak. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U srijedu vrijeme će biti pretežno oblačno. Kiša, pljuskvo i grmljavina očekuju s u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25 stepeni Celzijusa.