Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas toplije, temperature do 10 stepeni

BiH

Lijepo vrijeme u Sarajevu

U Hercegovini, zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku zemlje pretežno oblačno s maglom na istoku Bosne. U sjeveroistočnim područjima Bosne je mjestimično zabilježena slaba kiša ili rosulja.

Temperature zraka u 07.00 sati: Drvar -2 stepena, Bihać, Bjelašnica -1, Livno, Prijedor, Sanski Most 0, Bugojno, Sarajevo, Sokolac, Stolac 1, Goražde, Jajce, Zenica 2, Ivan-sedlo, Kupres, Srebrenica, Trebinje, Tuzla 3, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Zvornik 4, Mostar 5, Neum 6 i Gradačac 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, prije podneponegdje sa slabom kišom ili rosuljom. U večernjim satima i u noći s utorka na srijedu razvedravanje. U ostatku zemlje, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature od 5 do 10, a u Hercegovini i Krajini do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne je moguća slaba rosulja. Dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni, saopćeno je iz federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.