prognoza vremena

Danas u 13 sati izmjereno 11 stepeni, ali meteorolozi najavljuju: Stiže zahlađenje

snijeg zima sarajevo kisobran DB

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti umjereno pretežno oblačno vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Ivan-sedlo 2, Bugojno i Sokolac 4, Livno i Srebrenica 5, Sarajevo 6, Bihać, Drvar, Sanski Most, Široki Brijeg i Tuzla 8, Doboj, Neum, Prijedor i Zenica 9, Gradačac, Mostar, Stolac i Zvornik 10, Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Trebinje 11 stepeni.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti umjereno pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se prijepodne u sjevernim i istočnim područjima. Poslijepodne u nizinama Bosne sa slabom kišom, u višim područjima sa slabim snijegom.

Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Poslijepodne, očekuje se postupno naoblačenje i padavine. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna temperatura oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.