Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Danas u BiH pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

prvi-maj

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusa

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, a širom zemlje su izgledni povremeni lokalni pljuskovi, javlja Anadolu Agency (AA).

Očekuje se slab do umjerene jačine vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusa. U Sarajevu djelomično vedro. Povremeno kiša može padati od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni Celzijusa.

U subotu, u Bosni i Hercegovini očekuj se pretežno oblačno vrijeme. Povremeno uz slabu kišu ili lokalni pljusak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su izgledni u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (BiH).

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalni pljuskovi su izgledni tokom cijelog dana, a u Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena Celzijusa.