Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u BiH sunčano, temperature do 30 stepeni

BiH

vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica, Drvar i Sokolac 9 stepeni, Bugojno 10, Goražde i Srebrenica 11, Jajce, Sanski Most i Zenica 12, Ivan-sedlo i Livno 13, Banja Luka, Sarajevo i Tuzla 14, Bijeljina i Doboj 15, Mostar i Zvornik 16, Gradačac i Trebinje 18, Neum 21 i Bihać 22.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, slabi lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. U večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu BiH, a moguća je i grmljavina. Vjetar će biti umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 25 i 30 stepeni.

U Sarajevu će danas biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana doći će do postupenog povećanja oblačnosti, a krajem dana moguća je i kiša. Najviša dnevna temperatura kretat će se oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini i narednih dana bit će sunčano.

U utorak je poslijepodne lokalno moguć slab pljusak u sjevernim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 10 do 15, na jugu Hercegovine od 15 do 20, najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 31 stepen.

U Bosni i Hercegovini u srijedu će biti sunčano vrijeme uz malu umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 11 do 17, na jugu Hercegovine od 16 do 21, a najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 32 stepena.

U Bosni i Hercegovini u četvrtak će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 14 do 19, na jugu Hercegovine od 16 do 22, a najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda