BiH

Banja Luka

Danas vakcinacija bez zakazivanja termina za one slabijeg zdravlja i starije od 65 godina

21/05/2021

Šukalo kaže da je svaki dan sve veći broj vakcinisanih i da će tako biti i u narednom periodu, jer je i dostupnost vakcina iz dana u dan sve veća

Građani mlađi od 65 godina sa hroničnim oboljenjima i narušenim zdravljem i stariji od 65 godina moći će danas da prime vakcinu AstraZeneca protiv virusa korona na Banjalučkom velesajmu bez prethodnog zakazivanja.

Član tima za vakcinaciju Doma zdravlja Banja Luka Mladen Šukalo rekao je da će vakcinacija u hali Banjalučkog sajma biti organizovana od 11.00 do 15.00 časova, te da očekuju veliki broj zainteresovanih.

“Do sada smo aplicirali oko 12.500 doza vakcina protiv virusa korona, od čega je 3.500 građana dobilo obje doze vakcine, dok je 5.600 građana dobilo prvu dozu”, rekao je Šukalo.

On je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva građana na vakcinaciju, dodajući da je u toku imunizacija starijih od 65 godina koji su ranije zakazani.

Šukalo kaže da je svaki dan sve veći broj vakcinisanih i da će tako biti i u narednom periodu, jer je i dostupnost vakcina iz dana u dan sve veća.

“Na taj način ostvarujemo ciljeve kojima smo težili, a to je da na dnevnom nivou bude vakcinisano 1.000 ljudi”, istakao je Šukalo.

Prema njegovim riječima, vakcinacija je dobrovoljna i građani imaju mogućnost izbora vakcine, s obzirom na to da u Republiku Srpsku stižu vakcine različitih proizvođača.

“Svi koji su odbili da se vakcinišu određenom vrstom vakcine ostaju na spisku i biće pozvani za onu vrstu za koju su se opredijelili”, rekao je Šukalo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.